C

Caddie – En caddie är en medhjälpare som bär en golfspelares bag. En caddie hjälper även till med att mäta avstånd, läsa puttar, välja klubbor m.m. Caddies är mer förekommande på proffstävlingar och en caddien erhåller 10 % av golfspelarens intäkter. I asien är det även vanligt för amatörer att kunna hyra en caddie vid sällskapsronder.

Chipp – En typ av ett golfslag som utförs från korta avstånd utanför green. En chipp slås med en järnklubba och målet är att få bollen att flyga och landa på green och rulla mot hål.

Cut/kvalgräns – En golftävling kan ibland bestå utav flera ronder. Då är det normalt att man har en cut/kvalgräns efter halva tävlingen, så endast de bästa spelarna finns kvar.  En cut baseras på antal slag.

Choke  – Choke betyder att man helt plötsligt börjar spela dåligt på grund utav att man blir nervös och inte kan kontrollera sig. Helt plötsligt tar man sämre beslut och slår sämre slag. Detta sker oftast i samband med att man har en bra score på gång eller ligger bra till i en golftävling. Detta är något som alla golfare upplever, amatörer och proffs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>