M

Mark under arbete – Även kallat MUA, Det är ett område  som är under reparation. Områdets gräns brukar oftast markeras med blå eller blå vita pinnar. Man får fri dropp för MUA.

Markör – När man spelar golf så skriver man den andres scorecort. Personen som skriver ett scorekort kallas för markör. Personen som skriver ditt scorekort är din markör.

Matchspel -  En spelform där man spelar 1 mot 1 eller 2 mot 2. I ett matchspel så tävlar man om varje hål. När man har vunnit fler hål än vad som återstår att spela, så har man vunnit matchen. En match kan även sluta lika. I Ryder cup, presidents cup och solheim cup spelar man alltid matchspel.

Mulligan – Något som är väldigt vanligt inom sällskapsspel. Det innebär att man alltid får en andra chans på det första hålet. Slår man ett dåligt utslag ut i skogen så brukar man få en boll till utan att det första slaget räknas. Man kan säga att det är samma som att man går av rundan och startar en ny. Detta är något som är emot de vanliga golfreglerna och det är ej tillåtet under tävlingar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>