S

Sandwedge – En golfklubba med mycket loft som är anpassad för bunkerslag.

Score – En score är summan av de antal slag som en spelare har slagit.

Scorekort – Är det kort som scoren antecknas på. Man antecknar det totala antalet slag på varje hål. I slutet på rundan så räknar man ut sin totala score.

Scramble – En spelform som kan spelas med 2,3 eller 4 spelare. I en scramble så slår alla spelare ut, man väljer sedan det bästa slaget. Därifrån slår sedan alla spelare nästa slag för att sedan välja det bästa slaget igen. Detta upprepar man tills det att bollen är i hål.

Scratchspelare – En scratchspelare är en golfspelare som har 0 i handikapp eller bättre.

Seasidebana – En typ av en golfbana som är belägen vid kusten. En seaside banas underlag består inte utav sandjord från havsbotten som en linsbana gör.

Semiruff – En kortare typ av ruff som är belägen mellan fairway och ruffen.

Shotgun – Betyder att alla spelare startar samtidigt på en golftävling. Alla grupper placeras ut på olika hål. Tävlingsledningen startar sedan grupperna i form av ett knallskott eller med en tuta.

Singel – Innebär att en spelare inte tillhör ett lag.

Singelhandicap – Innebär att en spelare har ett handikapp som är 9,9 eller lägre.

Slaggolf – En spelform där det maximala antalet slag på ett hål är 5 över par. Har man nått det maximala antalet slag så behöver man inte spela klart hålet.

Slagtävling – En spelform där bollen måste spelas tills de att den är i hål. Det finns inget maximalt antal slag. Denna spelform är vanlig på proffstävlingar.

Slice -  – En slice ett typ av ett golfslag som får bollen att generera kraftig sidoskriv, för en högerspelare är det högerskruv och för en vänsterspelare skruv åt vänster.

Slope- Ett system som visar hur svår en golfbana är. Varje bana har en slopetabell som visar hur många slag en spelare erhåller i förhållande till banans par.

Spelrätt – Ett bevis på att en spelare har erlagt en insatts i klubben. En spelrätt köps och säljs och många klubbar kräver att man har en spelrätt för att få spela.

Stans – Placeringen utav en spelares fötter vid uppställningen utav golfsvingen.

Sidovattenhinder – Ett vattenhinder som är markerat med röda markeringar. I ett sidovattenhinder får du till skillnad från ett vattenhinder droppa bollen inom två klubblängder från skärningspunkten. dock ej närmare hål

Spoon – En benämning på träklubborna. En spoon kallas även för metalwood eller fairwaywood. Spoonen används vid längre slag då järnklubborna inte räcker till eller där drivern går för långt.

Stinger – Ett typ av ett golfslag som startar lågt för att sedan stiga snabbt. Slaget används ofta utav duktigare spelare som behöver slå under ett föremål eller i kraftig motvind.

Stimpmeter – Stimpmeter används för att mäta hur snabbt en golfboll rullar på green.

Sving – Är den totala rörelsen som en spelare utför med golfklubban för att slå iväg golfbollen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>