G

Golfbag – Väskan som spelaren lägger sina klubbor i. Det finns bärbagar och vagnbagar.

Golfbana – En golfbana består utav golfhål och en golfbana är hela området som är anpassat för golf.

Golfboll – En golfboll är den boll som används när man spelar golf. En golfboll får inte väga mer än 45,93 gram och måste ha en diameter som inte får understiga 42,67 mm.

Golfklubb – En golfklubb är den förening eller företag som ansvarar för golfbanan.

Genomsving – En genomsving är den sista delen i en golfsving

Golfetikett – Uppträdande på banan, det finns olika regler beroende på vilken bana du besöker. Många golfbanor kan tillexempel ha särskilda bestämmelser för vilka kläder man får ha på en golfbana.

Golfklubba – En golfklubba används för att slå iväg golfbollen.

Golfregler – Regler inom golf som måste följas för att det ska bli ett rättvist spel.

Golfvett – Golfvett beskriver hur man ska uppföra sig på banan.

Greenfee – En avgift som tas ut av en golfklubb när spelare från en annan klubb kommer på besök och vill spela banan.

Greenkeeper – De som jobbar med skötseln av en golfklubb kallas för greenkepper.

Greenlagare – En greenlagare är ett verktyg som används för att laga de nedslagsmärken som en golfboll förorsakar på grenen.

Greensome – En spelform där två spelare bildar ett lag. Bägge slår ut från tee. Man väljer sedan den bästa bollen, därifrån slår spelare som inte slog ut den valda bollen näst slag. Man slår vartannat slag från det att bollen är i hål.

Golfgrepp – Är den delen av golfklubban som man håller i. Ett golfgrepp tillverkas utav gummi för att man ska få ett bra grepp om klubban.

Grunda klubban – Innebär att man vidrör underlaget med golfklubban. Det är ej tillåtet i en bunker eller ett vattenhinder innan slaget.

Golfhandske – Det är den handsken en golfare har på sig för att få ett bättre grepp i klubban. En höger spelare har sin handske på sin vänsterhand och tvärtom för en vänsterspelare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>