D

Dormy – Dormy innebär att en spelare i matchspel kommer att vinna matchen om han vinner ett hål till och spelaren kan som sämst sluta lika. Tillexempel, En spelare har 3 upp med tre återstående hål kvar, vinner han något av hålen så har han vunnit matchen. Förlorar spelaren de tre sista hålen så delas matchen.

Drivern- En golfklubba som används som utslagsklubba på långa hål. Oftast  på par 4 och par 5 hål. Drivern har lägst grader utav alla golfklubbor i ett golfset och det grävs att man slår bollen ifrån en pegg.

Drive – En Drive är det första slaget på ett golfhål som utförs med drivern.

Driving range – Ett område på en golfbana där golfspelare kan stå och träna på det långa spelet.

Dimples – Dimpels är de små groparna på en golfboll. Dimples är väldigt avgörande för hur en golfboll kommer att flyga. En golfboll har normalt mellan 300-450 dimples/gropar.

Dogleg –  Dogleg används för att beskriva att ett hål svänger från tee till green.

Draw – Draw innebär att bollen skruvas lite i sidled. För en högerspelare är det skruv åt vänster och för en vänsterspelare, skruv åt höger.

Dropp – Att droppa innebär att en spelare släpper bollen från sin hand. När man droppar så måste man stå upprätt och ha armen utsträckt i axelhöjd. Man droppar när man behöver lättnad för sitt spel. Man kan droppa med pliktslag eller utan pliktslag. Dropping med pliktslag görs normalt när man har slagit bort sin golfboll eller droppar sig fri från ett hinder. Dropping utan pliktslag, eller en så kallad ”fri dropp” får göras om man ligger intill ett tillverkat föremål eller om man måste droppa sig fri från tillfälligt vatten.

Dubbelbogey – Innebär att en spelare har gjort ett resultat på ett golfhål som motsvara 2 över hålets par. Tillexempel 6 slag på ett par 4 hål.

Duff – Ett slag där spelaren träffar marken innan golfbollen. Detta sker oavsiktligt och det leder till ett dåligt golfslag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>