F

Floridabollar – Ett annat ord för begagnade golfbollar. Ordet floridabollar används ofta för att beskriva en mix utav begagnade golfbollar.

Fade – Fade innebär att bollen skruvas lite i sidled. För en högerspelare är det skruv åt höger och för en vänsterspelare, skruv åt vänster.

Fairway – Fairway är den finklippta delen som löper mellan tee och green.

Flop – Ett flopp slag är ett avancerat golfslag som startar brant och flyger kort, endast ett par meter. Flopp slag används ofta utav duktiga spelare runt om green för att få stopp på golfbollen.

Fore – När man slår ett slag som är påväg emot andra spelare på banan så ropar man FORE,  Golfare är skyldiga att ropa fore om det finns risk att man ska träffa en annan människa ute på golfbanan.

Fyrboll – Innebär att två spelare bildar lag och spelar mot två andra spelare.

Foursome – Två spelare bildar ett lag. De spelar på samma boll och slår vart annat slag tills de att bollen är i hål. Man slår ut på varannan tee.

Foregreen – Foregreen är den kortklippta delen som finns precis utanför green. (6-10 mm långt gräs)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>