H

Handicap – Är ett system för att jämna ut skillnader mellan olika golfspelares skicklighet. Det innebär att en duktig spelare kan spela emot en sämre spelare på samma villkor.

Handicap index – Graderingen på hur svårt ett golfhål är på en golfbana. Om ett hål har handikapp 1 så är det banans svåraste hål, medans ett hål med handikapp 18 är banans lättaste golfhål. Detta graderingssystem är utformat för att spelare ska kunna fördela sina slag på golfbanan.

Hinder – Ett hinder är en benämning på vattenhinder, sidovattenhinder och sandbunkrar.

Hindrande föremål – Ett tillverkat föremål som är ivägen för ditt spel. Tillexempel en bänk eller en skylt.

Head greenskeeper – Banchefen på en golfklubb som ansvarar för skötseln och golfbanan.

Hole in one - Innebär att man hålar ur ett hål på 1 slag. Man sätter bollen i hål direkt ifrån tee. Det är vanligast på par 3 hål men förekommer även av långt slående spelare på par 4 hål.

Hook – En hook är ett typ av slag som får bollen att generera kraftig sidoskriv, för en högerspelare är det vänsterskruv och för en vänsterspelare skruv åt höger.

Hybridklubba – En golfklubba som är en kombination emellan en fairwaywood och en järnklubba. En hybrid ersätter de långa järnen som normalt brukar vara mer svårslagna.

Hål – Hålet som golbollen tillslut ska i. Måttet på hålet är 10,8 cm.

Hålkopp – Hålkoppen är nedsänkt ca 2.5 cm i golfhålet och den måste minst vara 10 cm djup.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>